пʼятницю, 2 липня 2021 р.

Ніжинську районну лікарню передадуть у власність Ніжина ?

1 липня в райдержадміністрації в черговий раз обговорили перспективи існування Ніжинської центральної районної лікарні.

Було наголошено, що відповідно до чинного законодавства центральна районна лікарня, як комунальна установа Ніжинської районної ради, має бути передана у власність тієї громади, на території якої вона розташована, а це, відповідно, - Ніжинська міська територіальна громада. Але, у разі її відмови, не виключений розгляд питання взяття на баланс іншими громадами. 


Це питання неодноразово обговорювалось з керівництвом м.Ніжина під час робочих нарад та зустрічей, в тому числі, і з колективом медичної установи та керівниками Лосинівської, Вертіївської, Крутівської і Талалаївської громад .


Було озвучено аналіз видатків на утримання, оплату енергоносіїв, заробітну плату персоналу на третій квартал поточного року та суму щомісячних надходжень і зазначено, що лікарня хоч і не є збитковою на даний час, проте без фінансової підтримки з боку громад існувати не зможе.


Оскільки навколишні Лосинівська селищна, Талалаївська, Вертіївська та Крутівська сільські громади фінансово неспроможні утримати медичну установу, то присутні обговорили варіант передачі лікарні на баланс Ніжинської міської ради та перспективи її подальшого функціонування. Звичайно, найболючіше питання – це працевлаштування медичного персоналу, адже у будь-якому випадку, скорочення не уникнути.


На наступному тижні буде проведена спільна нарада за участю керівництва обласної державної адміністрації, району та міста, де буде ще раз проаналізовано ситуацію щодо передачі Ніжинської ЦРЛ та напрацьовані певні кроки.


За матеріалами neadm.cg.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар