неділю, 18 квітня 2021 р.

У ніжинському музеї Ю. Лисянського відкрилася перша тимчасова виставка

12 квітня 2021 року в ніжинському Меморіальному музеї Юрія Лисянського відкрилася перша тимчасова виставка, присвячена дню народження нашого видатного земляка-мореплавця. Про це у Фейсбук повідомляє Олександр Морозов:

"Виставка є своєрідним звітом про те, що нами було зроблено упродовж першого року нашої діяльності, і буде діяти до 31 травня.

Наразі нами проведено важливу роботу: розроблено наукову та дизайн-концепцію новостворюваного музею, здійснено низку важливих публікацій, триває збір експонатів... Але попереду ще багато справ: це і розробка проєктно-кошторисної документації на реставрацію будинку Лисянського та пристосування його під сучасний музей, виконання ремонтно-реставраційних робіт, благоустрій території садиби, проєктування, створення та дизайнерське оздоблення експозиції...

Безумовно, ця робота потребує величезних затрат людських зусиль та коштів. Тому ми дуже вдячні усім нашим помічникам - депутатам Ніжинської міської ради, міському голові Ніжина Олександру Кодолі, співробітникам управляння культури, нашим добровільним жертвувачам та дарувальникам. Виставка є безумовним свідченням того, що ми рішуче рухаємося уперед! А попереду у нас визначна дата - у 2023 році відзначатимемо 250-річний ювілей українського мандрівника.

Отже, у майбутнє ми дивимося з оптимізмом!".






Немає коментарів:

Дописати коментар